Ontwaken wat is dat? Dat doe ik toch elke ochtend, waarom heb ik hier een cursus voor nodig?

Dat klopt, je ontwaakt elke ochtend in een wereld bestuurd door je gedachten. Ga maar eens na:

Ervaar je wel eens momenten waarop je niet denkt? Waarschijnlijk zijn dat er niet veel. En realiseer je je dat jouw gedachten niets meer dan ingesleten patronen zijn en dat ze zichzelf heel vaak in je hoofd herhalen? Merk je dat deze gedachten je stemming beïnvloeden en ze je dus blij, boos, bang of verdrietig kunnen laten voelen? 

Als je je er niet bewust van bent dat jij je gedachten niet bent, maar de toeschouwer ervan, dan slaap je. Hoezo, ik ben mijn gedachten niet, denk je nu misschien. Je gedachten zijn niets meer dan verhalen over jouw identiteit en alles wat je meemaakt of in de toekomst denkt mee te gaan maken. Je denkt dat je de optelsom van jouw ervaringen bent, maar dat is niet waar. Jij bent het besef erachter. Degene die alles ervaart en voelt. Degene die opmerkt dat je gedachten over iets hebt. Zolang je dit niet weet, slaap je en wordt je door blindelings bestuurd door je gedachten. Je leeft als een dromer die doorheeft dat hij droomt. 

Als er geen andere vorm van bewustzijn in jou zou zijn dan je gedachten, zou je je gedachten niet eens kunnen opmerken. Je zou de kleur groen nooit op kunnen merken als er geen andere kleuren zouden bestaan en alles groen zou zijn. Vissen zullen niet doorhebben dat ze in het water leven, omdat ze de lucht nooit hebben gezien. Op het moment dat je je beseft dat je je gedachten dus niet kan zijn, omdat je ze kan opmerken, begin je te ontwaken. En als je begint te ontwaken, begin je patronen te doorbreken en kun je beginnen met echt gelukkig worden in élke situatie waar je doorheen gaat in dit mensenleven.

Op het moment dat je jezelf en anderen niet meer identificeert met hun gedachten, het ego, kun je jezelf loskoppelen van gevoelens van onzekerheid, gekwetstheid, verlangen en onvrede, boosheid, verdriet etc. Het zijn gevoelens in jou, die veroorzaakt worden door gedachten. Reacties van anderen, zijn reacties die door hun gedachten worden veroorzaakt en niets over jou zeggen. 

Je bent wakker geworden… Je bent in het hier en nu en je durft je over te geven aan de situatie die voor je neus ligt, omdat je je beseft dat niets van zichzelf goed of slecht is, maar dat jouw denken het zo maakt. Je beseft je dat wat je meemaakt in dit leven niet de oorzaak van je problemen is, maar je denken erover. Je beseft je dat je interpretatie van situaties verkeerd is, omdat je denken je op het verkeerde spoor heeft gezet. Je realiseert je dat het ego in ons NOOIT genoeg zal hebben en dat het ego in ons altijd meer zal willen. Mooier zijn, rijker zijn, beter zijn, meer zijn.

Je realiseert je dat het denken de oorzaak is van al het lijden in je leven en wanneer je je dit realiseert, komt het tot een einde. 

En telkens als je dit lijden tot een einde brengt, word je vrij en voel je je gelukkig. Je voelt je voldaan, je voelt je volmaakt, je voelt je heel. 

Word wakker!

Degenen die de eetbui-cursus hebben gevolgd, hebben al een glimp van deze cursus meegekregen. We hebben al met onze gedachten gewerkt en ingezien hoeveel leed ze kunnen veroorzaken. Door contact te maken met je authentieke-zelf kun je je rustig en vredig voelen. In deze cursus gaan we hier dieper op in. De opzet is het zelfde, iedere zondag krijg je een PDF-bestand met daarin opdrachten. De opdrachten zullen bestaan uit meditatie-, visualisatie- en oefenopdrachten. Iets voor jou? De kosten bedragen €99,-. 

De eerste cursus start 9 januari 2023!