Vandaag ga je vrienden worden met je mislukkingen en na het lezen van deze blog zul je DANKBAAR worden voor elke situatie in je leven en zul je kunnen inzien dat elke situatie vóór je werkt en nooit tegen je!

Geen zin om te lezen? Zie hier de video:

Wat is een mislukking?

Een mislukking is niets meer dan een situatie die we labelen als mislukking, puur omdat die ander verloopt dan we hadden gehoopt, gewenst, gewild.

En gister had ik zo’n situatie, gister voelde ik me mislukt. Ik had namelijk helemaal bedacht dat ik over een bepaald onderwerp een video zou opnemen en toen ik eraan begon, toen was de inspiratie ineens weg. Maar ik had me voorgenomen om te filmen en ik was vastberaden om die film ook op te nemen, ondanks dat het niet goed voelde. Ik zat mezelf ontzettend op mijn kop en ik bleef maar doorzetten, ook al voelde het niet goed. Alles in mij zei: nee, dit is niet het moment, dit is niet het onderwerp, STOP ERMEE! Omdat ik er niet meteen naar luisterde, voelde ik me een mislukking. Door gedachten zoals: je bent een mislukking, je hebt de lat te hoog gelegd, je kunt je belofte niet waarmaken, dit gaat nooit lukken, je kunt beter stoppen. Door die gedachten labelde ik mijn situatie als een mislukking.

Of ging het perfect?

En ik ben echt een gevoelsmens, als ik nu terugkijk op gister, verliep de situatie PERFECT: het was precies wat ik nodig had om te zien, het was precies wat ik nodig had om nu deze video op te nemen. Dus dan was het geen mislukking, nee het ging perfect!

Deze realisatie kwam toen ik een vriend sprak en aan me vroeg: “heb je wel een planning gemaakt? Heb je wel een overzicht gemaakt van wanneer je welke video’s op wil nemen?” En toen zei ik: “nee dat heb ik niet en dat wil ik ook niet.” Hij probeerde me nog over te halen, maar het enige wat ik dacht was: nee, dat voelt niet goed voor mij. Ik wil mijn video’s opnemen wanneer ik VOEL dat ik een video op wil nemen, wanneer ik inspiratie krijg door een mooi gesprek met iemand en ik dit graag wil delen. Ik wil altijd vanuit mijn hart spreken en vanuit mijn intuïtie en niet vanuit planning geforceerd iets vertellen waarvan de informatie dan wel klopt, maar waarvan in achteraf denk: het voelt niet helemaal authentiek!

Is het een mislukking of een (verborgen) succes?

Was het een mislukking of stonden mijn gedachten in de weg, waardoor ik niet kon zien dat het eigenlijk een groot succes was? Namelijk: ik heb iets niet gepost waarvan het niet goed voelde.

Je kiest zelf hoe je je wil voelen!

Dus als je je focust op wat er NIET is, dan krijg je stress, voelt het als een mislukking en sta je niet open voor de kansen die de situatie brengt.

Als je je focust op wat er WEL is en kijkt naar waarom iets gebeurt en waarom het VOOR je zou kunnen werken, dan kun je misschien een kans aangrijpen en dan komt er misschien iets veel mooiers, beters, leukers of fijners op je pad. En dan ben je achteraf heel dankbaar voor wat er is gebeurd.

Heb vertrouwen!

En ook al kun je op het moment dat je je even teleurgesteld voelt of je het gevoel hebt van ‘wat een domper!’ niet meteen dankbaar voelen, dan kun je misschien wel alvast jezelf vertellen: hee, wacht even! dit kan me zomaar iets heel moois brengen! Zodat je niet mee wordt gesleurd in al die negatieve gedachten en gevoelens. Die mogen er zijn en die kun je zeker opmerken, want daar zit ook informatie in, alleen laat je er niet door meeslepen. Heb VERTROUWEN dat in ELKE situatie, die niet loopt zoals je het had gewild, iets moois op je te wachten ligt!

Je situatie is een cadeau!

Als je je mee laat slepen door al je negatieve gedachten en gevoelens en je eigen teleurstelling, dan verlies je contact met je gevoel en dan kun je niet meer inzien wat de situatie eigenlijk is: een CADEAU aan je!

Baan verloren?

Stel je verliest je baan en je bent heel erg bezig met de angst om geen geld meer te hebben. Misschien verlies je daardoor contact met je gevoel en je innerlijk weten dat die baan eigenlijk al lang niet meer voor jou was, dat je niet meer gelukkig was, dat je niet je potentieel kon benutten en dat je een andere droom hebt die je al heel lang wil uitvoeren, maar waarvan je het niet deed omdat je nou eenmaal in je comfort zone zat. Wie weet ligt er een veel betere, leukere, mooiere baan op je te wachten!

Niet het huis dat je eigenlijk wilde?

En stel dat je een bod hebt gedaan op een huis, alles aan het huis klopt, rationeel denk je: het is een geweldig huis, goede locatie, goede prijs en het heeft een tuin… het voldoet helemaal aan je eisen, maar in je onderbuik voel je dat het niet klopt. Je gevoel zegt: dit is niet mijn huis, maar je luistert er niet naar, want rationeel klopt alles. Je bod wordt afgewezen. Dan kun ontzettend teleurgesteld worden, omdat je ontzettend gefocust top je gedachten, waardoor je even was vergeten dat het eigenlijk niet zo goed voelde en dat je eigenlijk daar naar had moeten luisteren. Dan heb ik zoiets van: wow, het universum staat écht achter je, want soms is het zo moeilijk om tegen je ratio in te gaan, natuurlijk ga je voor iets wat al ALLE eisen op je checklist voldoet, ook al voelt het niet goed, want er komt angst bij kijken: wat als je niet meer iets vindt wat aan al die eisen voldoet! En dan luister je liever naar je ratio dan naar je gevoel en dan heeft het universum er een stokje voor gestoken en moet je uiteindelijk toch die andere keuze maken, die je onderbuik je eigenlijk al influisterde.

Gestrande relatie?

En zo werkt het ook met relaties. Stel je relatie gaat is beeïndigd. Door je al je angst verdriet om alleen te zijn, besef je je niet meer dat je relatie misschien wel helemaal niet meer lekker liep. Door verwijten die je naar de ander hebt, kun je niet meer naar jezelf kijken, kun je niet meer verantwoordelijkheid nemen voor jouw gedrag. Je staat dan niet open om van jezelf te leren en te groeien. En omdat je bezig bent met al die gevoelens, weet je ook niet meer dat je eigenlijk misschien helemaal niet écht gelukkig voelde in de relatie, maar dat je jezelf alleen maar wijsmaakte dat het was wat je wilde. Dor al die negativiteit daarover, sta je helemaal niet open voor de kans om iemand te ontmoeten die véél beter bij je past. Die écht de persoon voor jou is! Waar je ontzettend mee kan groeien en waar alles fijn mee is en het makkelijk mee gaat, puur omdat je je zo vast houdt aan een oud beeld.

Het is je mindset!

Elke situatie die je als ‘mislukking’ labelt, is een CADEAU! Elke keer als je het gevoel hebt van teleurstelling of een mislukking, wordt dan even alert en neem het aan als een cadeau! Op het moment dat je die mindset hebt, kun je namelijk hele andere dingen in je situatie gaan zien.

Je wordt steeds flexibeler en creatiever!

Wanneer je jouw situatie kunt aannemen voor wat het is, ontstaat er ruimte. Wanneer je je situatie heel even niet uit bekijkt vanuit oordeel en je even niet meer verliest in al je gedachten en gevoelens en gewoon de situatie bekijkt zoals die is, ontstaat er dus ruimte en in IN die ruime kun je gaan VOELEN! Hoe meer je hiermee oefent, hoe sneller je kansen in situaties kunt gaan zien, hoe sneller je doorkrijgt wat het je eigenlijk wil vertellen, hoe flexibeler je wordt om ermee om te gaan op een CREATIEVE manier. In die ruimte en in dat voelen ontstaat ontzettend veel creativiteit! Er komt iets op je pad, het is anders dan je wilde, je haalt er het beste uit en je gaat weer door met je leven.

Je voelt je dankbaar en je voelt je blij! Het maakt niet hoe ver je bent in dit proces: elke keer dat ja vanaf nu wanneer je iets als mislukking of teleurstelling labelt, opmerkt en er even afstand van neemt, is dit een OVERWINNING, is dit een SUCCES! Vier dan ook dat je je ego bent overstegen en dat je deze keer niet vast ben blijven zitten in oude gedachte patronen over iets wat er niet is!

Emoties horen bij het leven!

Het feit dat je dan dankbaar en creatief kunt zijn in elke situatie in je leven, betekent niet dat je je nooit meer rot voelt. Ik voelde me gister ontzettend rot en onzeker, ik zat ontzettend te balen. Maar ik ben zo DANKBAAR dat het is gebeurd. Ik ben zo dankbaar voor het commentaar van die vriend van me, omdat ik nu weet wat belangrijk voor me is, namelijk: SPREKEN VANUIT MIJN HART! Ik weet nu wat echt voor mij werkt: spreken vanuit mijn gevoel!

Vrienden worden met je hart

Dit is uiteindelijk waar vrienden worden met jezelf om gaat: over leven vanuit je hart, luisteren naar je hart, doen wat je gevoel je ingeeft en contact maken met je gevoel. Natuurlijk, je gedachten schreeuwen je de hele dag toe wat je allemaal moet doen, maar het is je HART die de wijsheid draait en weet wat je moet doen. Dat kun je pas horen als je even STIL wordt, als je écht even de tijd neemt om naar jezelf te luisteren.

Dus kom je mislukkingen onder ogen en ga ze zien voor wat ze zijn, CADEAUTJES! Haal het BESTE uit je situatie en wees DANKBAAR!

Help me mijn wens te verwezelijken

Mijn hart zegt me dat, ondanks dat ik het eng vind om video’s te posten, hier écht mee door moet gaan en dat het écht mijn hartenwens is om mijn boodschappen door te geven. Dus als jij iets aan dit artikel hebt gehad, stuur hem dan door. Help mij meer mensen te bereiken!