Welkom bij de intro van vrienden worden met jezelf! Ik ben ontzettend excited om hieraan te beginnen!

Geen zin om te lezen? Bekijk dan de video:

Waarom praten we anders tegen onze vrienden dan tegen onszelf?

Ik had namelijk ineens een ingeving. Ik aan het observeren hoe ik tegen mezelf praat door de dagen heen en ik dacht van goh: dat is allemaal best wel STRENG en PERFECTIONISTISCH. Allemaal niet super aardig en ondersteunend, niet per se vanuit compassie en liefde. Hoe ik tegen mijn vriendinnen is vaak wél heel ondersteunend, vol empathie: ‘neem nou rust’, ‘zeg nou nee’, ‘kies voor jezelf’, ‘wees lief voor jezelf’, ‘wees niet zo streng voor jezelf’. Allemaal vol compassie, empathie, begrip en liefde. Waarom behandel ik mezelf niet zo?

#zelfliefde?!

Zou dit zijn omdat ik “zelfliefde” voor mezelf heb? Zelfliefde schrijf ik even tussen aanhalingstekens, omdat het een begrip is dat ontzettend hip is op dit moment, iets wat je bijna “moet” nastreven en iets waar ik mezelf best wel op af heb gekeurd, omdat ik het niet voelde. Dus ik dacht: tja, hoe kan ik nou meer zelfliefde krijgen? Want wat voor mij totaal niet werkte was elke ochtend mantra’s opnoemen.

Ik hou van mezelf.

Ik ben heel.

Ik ben goed zoals ik ben.

Stap 1: vrienden worden met jezelf!

Eigenlijk wekt het woord ‘zelfliefde’ nog wel wat frustratie bij me op. Die frustratie laat mij wel zien dat het blijkbaar wel iets belangrijks voor me is, dat ik het wel heel graag wil. En toen kwam ik dus met het idee: VRIENDEN MET JEZELF WORDEN!

Ik heb veel inspiratie gehad de afgelopen tijd, die ik nog niet heb uitgewerkt. Ik zag een patroon in deze ideeën en dat is dat ze gaan over alle aspecten van jezelf omarmen en ook zeker de aspecten die je eigenlijk heel graag weg wil hebben. Dus die je continue afwijst, waar je je tegen verzet en die juist te gaan omarmen, waardoor je uit veel meer liefde en compassie voor jezelf kunt handelen en reageren en je veel meer als je eigen beste vriend op jezelf reageert.

Word je eigen kameraad!

Wat ik met deze serie wil bereiken is dat jij dus eigenlijk alle aspecten waar je je op dit moment verzet in je leven, kunt gaan omarmen en echt te kunnen gaan zien als je KAMERAAD! Want het wil je iets laten zien, het wil je iets leren, je kunt ervan groeien. En als je het als je kameraad ziet, kun je er al een heel deel afstand van gaan nemen, zodat je echt kunt gaan reageren zoals je eigen beste vriend. Dus met compassie, empathie, rust, vragen gaan stellen en heel veel support naar jezelf toe Dan kun je écht gaan groeien, écht je grenzen gaan geven, NEE leren zeggen, je rust leren nemen, voor jezelf kiezen. Dan kun je van jezelf gaan houden.

Accepteer jezelf volledig, niet alleen bepaalde aspecten.

En als je dan denkt: nou, ik ben helemaal niet streng voor mezelf’ of ‘ik heb niet zoveel dingen in mijn leven waar ik me tegen verzet…’

Het kunnen ook dingen zijn zoals een kritische stem in je hoofd, emoties die je niet wil voelen zoals verdriet, boosheid en frustratie, misschien heb je wel fysieke pijn of chronische pijn of ziekte. Dat zijn allemaal dingen waar je je heel erg tegen kun verzetten, maar waar je ook vrienden mee kun worden, zodat het niet meer zoveel macht over je hoeft te hebben en het je juist kansen gaat bieden waardoor je je heel erg dankbaar kunt voelen voor deze aspecten. Frustratie zal zich dan transformeren tot dankbaarheid. Ik voel dat echt in mijn leven, dat als er iets gebeur waarvan ik in eerste instantie denk:oh nee hè, dat ik daarna al heel snel een stapje ervan af gaan zetten en denken: wow, wat moe ik hiermee doen? Wat wil dit me leren. En als ik er dan na wat reflectie achter kom wat het me eigenlijk wil laten zien en wat mijn volgende stap zou moeten zijn die goed voor me is, kan ik me ZO DANKBAAR voelen en dat wil ik gewoon voor IEDEREEN!

Voorwaarden voor geluk zijn een illusie!

Het leven zal van alles op je pad brengen en ik heb niet meer de illusie dat ik me altijd heppie-de-peppie moet voelen om gelukkig te kunnen zijn. Ik kan me juist heel erg gelukkig voelen nu als er iets op mijn pad komt wat in eerste instantie een beetje pijn doet. Ik heb niet meer de illusie dat bepaalde dingen niet meer moeten bestaan of dat mijn leven perfect moet zijn om gelukkig te kunnen zijn. Ik kan me JUIST gelukkig voelen en héél erg ondersteund als dingen die op mijn pad komen waardoor ik denk: WOW, dit was precies wat ik even moest zien! Dank je wel! En dan voel ik me zo VERVULD en DANKBAAR en ik wil dit echt voor iedereen.

I’m so excited!!!

Als jij je ook heel graag dankbaar en vervuld wil gaan voelen en gaan leren alles te gaan omarmen wat er op je pad komt, of je het nou in eerste instantie als goed of slecht of vervelend of leuk labelt, abonneer je dan snel op mijn blog, want dit wordt super gaaf, we gaan aan de slag met zijn allen om onze eigen kameraad te worden, onze eigen beste vriend! En écht vol LIEFDE en COMPASSIE op onszelf en alle aspecten in ons leven (omgeving, lichaam en de mensen om ons heen) te gaan reageren.

Ik ben super excited, ik heb er heel veel zin in. Ik ga heel erg mijn best doen om mijn boodschap over te brengen. SHARING IS CARING als je dit leuk vindt! Ik hoop tot snel 🙂