Coaching

Als je benieuwd bent of de coaching bij mij iets voor jou is, heb ik een aantal vragen voor je:

  • Durf je het aan om voorgoed afscheid te nemen van je dieet-mentaliteit en eetbuien?
  • Durf je diep naar binnen te kijken en de (donkere) stukken in jezelf aan te kijken die je al die tijd met onbelangrijke zorgen hebt toegedekt?
  • Wil je graag groeien, ontwikkelen en regie over je leven?

In mijn jarenlange zoektocht naar vrij eten, mijn hele leven bestond uit denken aan eten, heb ik van alles geprobeerd. Na tien jaar lang vallen en opstaan, podcasts luisteren, in therapie gaan, boeken lezen, mijn neus wéér stoten, weer een andere therapie volgen, nog meer lezen en uitproberen, wéér mijn neus stoten en op een dag terugkijken en denken: hè? Ik heb eigenlijk al wekenlang niet meer aan eten en mijn lijf gedacht! Hoe ben ik hier ineens terecht gekomen? is op een natuurlijke wijze de 12-weekse vrij eten-cursus ontstaan.

Inhoud van de cursus

Aan de hand van informatie, oefeningen en opdrachten leer je de realiteit over jezelf en je belevingswereld kennen. Wat gebeurt er met je lijf wanneer je jezelf ondervoedt? Is het wel jouw schuld dat je je dieet niet kunt volhouden, of ben je zo geprogrammeerd? Zijn eetbuien niets meer dan oerinstinct? En is daar bewijs voor gevonden? Wat kunnen we nog meer doen om ons uit deze giftige situatie te bevrijden, oude wonden te helen en te gaan genieten van alles wat er is in het leven, zonder stress en zonder angst?

De cursus bestaat uit vier onderdelen:

1)     Je leert een gestructureerd eetpatroon aan, waardoor eetbuien verdwijnen, omdat je continue een verzadigd gevoel ervaart. De tijd van hongerlijden is voorbij.
2)     Je leert eten wat je wil vol vertrouwen en compassie. Je leert triggers herkennen die bepaald gedrag in stand houden en eetregels los te laten.
3)     Je hervormt je zelfbeeld. Je leert jezelf, je eigenschappen, je waarden en talenten ontdekken. Je voelt je niet langer meer waardeloos en onzeker, je voelt je sterk, mooi, bijzonder en zelfverzekerd.
4)     We stoppen met het continue checken van ons lichaam. We stoppen met onszelf vergelijken met anderen. We leren onszelf aan mooie dingen aan onszelf te zien. Wanneer je dit gedrag in je systeem hebt, zul je de waarde die je aan je uiterlijk hecht steeds meer los gaan laten.

De stappen zijn onderverdeeld in onderwerpen en per onderwerp verschillende oefeningen. Zo maak je bijvoorbeeld een lijst van verboden/enge producten die je nooit eet en die ga je juist eten. Merk hoe de obsessie voor deze producten wegsmelt op het moment dat je het product met regelmaat eet en niet alleen wanneer je een “cheatday” hebt. Bij het herkennen je triggers, kun je veel baad hebben bij even stilzitten en op te merken wat er nou eigenlijk in je hoofd en (vooral) in je lijf omgaat. Door de triggers/gevoelens te leren herkennen en ze aan te kijken in plaats van toe te dekken met laagje vanille-ijs, merk je dat je de toedekking (het obsessief, compulsief denken aan eten) niet meer nodig hebt. Je voelt je comfortabel met jezelf. Tot slot ga je je leven in kaart brengen. Misschien kom je erachter dat je simpelweg te veel tijd hebt om aan eten te denken of herken je andere factoren in je leven die je eetobsessie in stand houden.

12-weekse cursus

Op basis van de vier stappen heb ik een 12-weekse cursus geschreven. Elke week krijg je een het werkboek van de week toegestuurd en bespreken we elke week je progressie en knelpunten.

In de cursus krijg je tools aangereikt waarmee je een basis legt voor hetgeen waar iedereen met eetproblemen over droomt: intuïtief eten. Na de cursus weet je precies wat je moet doen om op je eigen houtje de touwtjes verder te laten vieren, zonder een gevoel van controleverlies, en hoe je de signalen van je lijf nog beter kunt aanvoelen.

Je krijgt een gratis intake gesprek met mij en op basis van dat gesprek kun je ervoor kiezen om er coaching bij te boeken.

1:1 coaching

Je kunt het traject ook nog meer afgestemd op jou als persoon volgen in een 1:1 traject. Het kan zijn dat de onderdelen in een andere volgorde voor jou beter van pas komen. Elke week plannen we een sessie in van 60-90 minuten, waarin we alle opdrachten, knelpunten en groei bespreken.