Over Leonie


Hi, welkom! Fijn dat je hier bent.

Hoe het allemaal begon…
Ooit, in een een ander leven, ben ik begonnen aan de studie logopedie, waarin ik het ontzettend gaaf vond om te zien hoe mensen groeiden en opbloeiden. Toch haalde ik in dit vak niet genoeg voldoening en besloot ik het roer om te gooien: met mijn passie voor communicatie, coaching en groei kon ik mijn ei kwijt als personal trainer! Wat was het gaaf om mensen fitter en vitaler te zien worden.

De keerzijde van mijn werk als personal trainer was dat het een hoop onzekerheid met zich meegebracht. Practice what you preach, nam ik veel te serieus. Ik ging steeds strenger diëten en het resultaat was nooit goed genoeg. Ik was meer moe dan ik energie had. Trainen en extreem diëten gebruikte ik als compensatie voor mijn eetbuien. Er ontstond een patroon.

Eén grote ontdekkingsreis

Ik ben van kinds af aan in gevecht met eten geweest en in 2015 werd mijn obsessie voor (gezond) eten zó groot, dat ik de druk die ik mezelf oplegde niet meer aankon. Ik dacht dat er iets mis met mij was en begon uit te zoeken waar dit extreme gedrag vandaan kwam. Zo gedreven als ik altijd ben probeerde ik mezelf te “genezen”. Ik ging boeken en blogs lezen, luisterde naar podcasts en probeerde alles uit wat ik maar kon vinden en bedenken.

Van de buitenwereld heb ik vooral over deze periode teruggekregen dat ik “mezelf heb laten gaan”. In werkelijkheid heb ik mijn lijf de kans gegeven om te leren herkennen wanneer ik genoeg had gegeten en wanneer het weer tijd was om te eten. Deze signalen zouden van nature aanwezig moeten zijn, maar omdat ik jarenlang geforceerd heb gegeten en de signalen heb genegeerd heeft het mij wat tijd gekost om deze signalen weer op een normale manier op te pikken. En ja, het heeft me in die tijd ook wat kilootjes opgeleverd. Eerlijk? Daar was ik niet blij mee.

Hiermee was de reis dus nog niet compleet, want omdat ik diep van binnen nog verzet voelde, voelde ik me ontzettend wankel zonder eetregels. Daarmee ging het up en down met mijn eetgedrag. Soms slopen de dieetregels er weer een beetje in, maar gelukkig had ik nooit meer eetbuien.

#selflove

Zelfliefde was voor mij een te abstract begrip. Ik stak een hele dikke inwendige middelvinger op naar dat woord, omdat ik het zelf niet kon voelen. Dat was voor mij dus geen uitgangspunt. Wat me wel hielp, was gedragstraining. Ik merkte dat mijn gedachten en handelingen de ontevredenheid over mijn lijf in stand hielden. Toen ik deze handelingen en gedachten een lange periode trainde, merkte ik dat de onzekerheid over mijn lijf langzaam wegvloeide. Ik heb zelfliefde nooit hoeven oefenen, want het was er al die tijd al. Er zat alleen een dikke stoflaag overheen. En even for the record: die zelfliefde zit in iedereen, dus ook in jou. En die extra kilo’s? Die zijn zonder moeite weer verdwenen.

Nu ik me geen zorgen meer maak om mijn lijf en mijn eten, is het net alsof de wolken zijn weggetrokken en eerlijk is eerlijk, daarachter schijnt echt niet altijd de zon. Ik heb echt te dealen met wat de dag en mijn gevoelens me brengen, ik kan me niet meer verschuilen achter de afleiding van mijn obsessieve, compulsieve gedachten over mijn uiterlijk en eten. Ik voel me veel creatiever en energieker dan ooit en nu heb ik het gevoel dat de reis bijna compleet is. Het enig wat mijn reis completer zou kunnen maken, is dat ik jou hierin meeneem!

Coaching

Daarom heb ik een cursus geschreven, met precies de stappen die ik heb doorlopen (behalve de onnodige die me niet hielpen). Ben jij bereid om de functie van jouw obsessieve, compulsieve eet- en denkgedrag onder ogen te komen? En te dealen met wat er achter de wolken schijnt? Wil je je echt vrij en energiek gaan voelen? Krachtig in je schoenen staan en stappen gaan maken? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek!