Vrij eten

Ik weet nog heel goed hoe ik me voelde… een paar jaar geleden in de ergste fase van mijn eetproblematiek. Mijn dagen bestonden uit het plannen van en denken aan eten. Ik leefde van eetmoment naar eetmoment. Ik kon bijna niet genieten van eten, omdat mijn hoofd het dan overnam en me afleidde met allerlei gedachten, twijfels en zelfkritiek. Eigenlijk leefde ik in angst. Als ik maar dat ene gewicht zou bereiken, dan zou ik écht gelukkig kunnen worden en dan zou ik niet meer hoeven diëten. Dan zou mijn leven beginnen en zou ik vrij zijn. Het duurde en duurde, maar die ene speciale dag kwam nooit. En toen sloeg de realiteit in als een bom: op deze manier ging er niets veranderen, in geen enkel moment in de toekomst. Wat ik mezelf aandeed was NIET oké, ik voelde me slap, ongelukkig en onzeker. Dit moest anders kunnen, deze levensstijl hield ik niet meer vol.

Nu, ruim zes jaar later, na een pijnlijke, maar hele mooie en leerzame periode, voel ik me vrij. Vrijer dan ik ooit had durven dromen. Ik leef mijn dagen, ik doe wat ik wil, wanneer ik het wil, zonder het gevoel te hebben de controle kwijt te raken. Ik eet wanneer ik wil eten en wanneer ik niet eet, denk ik er ook niet aan. Mijn trek naar suiker- en vetrijk eten is weg, behalve op sommige momenten in de maand en dan geef ik me daaraan over, zonder mezelf erin te verliezen. Ik vertrouw erop dat het tijdelijk is en dat vertrouwen houdt me kalm. Soms voel ik me opgeblazen, maar dan laat ik dat gevoel heel gauw weer los. Soms hangt mijn buik over mijn yogabroek heen, ben ik me daarvan bewust, haal ik mijn schouders op en ga ik door met mijn routine zonder er ook nog een seconde langer over na te hoeven denken.

Ik had, in die meest onzekere periode in mijn leven, nooit, maar dan ook nóóit gedacht dat ik ooit vrij zou zijn van mijn negatieve zelfbeeld en mijn compulsieve eetgedrag. Zelfliefde was een irritant trendwoord en ik voelde het niet. Maar hier ben ik dan, helemaal vrij met een heleboel energie om om te zetten in positiviteit en levenservaring. Er is nu zoveel ruimte voor groei en ervaring vrijgekomen en dat gun ik jou ook!

Herken jij je in compulsief eet- en denkgedrag? Wil je je ook vrij voelen en je dagen écht gaan ervaren en voelen? Bezig zijn met wat je doet, in plaats van met je hoofd ergens anders zijn? Wil je je zelfverzekerd en energiek gaan voelen? Ben je het zat en ben je er klaar voor om je rigide eetregels los te gaan laten, maar weet je niet hoe? Plan een gratis kennismakingsgesprek met mij in, ik help je graag! Kijk ondertussen naar de mogelijkheden van 1:1 coaching of de 12-weekse cursus.